Vårda ditt hår i sommar!

Semestertider och långa, lata dagar med både sol och bad för många. För håret är det däremot en betydligt tuffare period. Vi har haft en pratstund med Fannie Svärd på Hairstyle och fått värdefull hårhjälp.

Hur mår vårt hår under sommaren?

– Håret slits oerhört mycket på sommaren. Dels på grund av solens UV-strålning men även att såväl klor- som havsvatten torkar ut håret. Det kan därför kännas lite frissigt, men det som inte syns är att håret tar mer skada än så.

Defy Damage dämpar flygit och frissigt hår. Innehåller både UV-skydd och värmeskydd. Motverkar alla typer av skador på håret.

På vilket sätt tar håret skada?

Klor innehåller till exempel en högre mängd kemikalier som bildar en slags beläggning på håret. Även de som har egna brunnar i stugor brukar ha en högre metallhalt i vattnet. Och särskilt blont hår har en tendens att dra åt sig av dessa metaller och därmed ha lättare att få beläggningar och skador.

Blondlife Brightening Veil är en lätt balsamspray som motverkar att håret suger åt sig av metaller. Har även UV- och värmeskydd.

Vad finns det för möjligheter att förebygga slitage på sitt hår?

– Jag gillar multiprodukter som har flera funktioner, vilket också blir mest kostnadseffektivt. Så där vill jag rekommendera de produkter som har en kombination av UV-skydd och värmeskydd. Det gör att man både kan använda den som solskydd, men även resten av året innan håret exempelvis ska lockas eller plattas.

R+Co Dallas Thickening är helt vegansk och gör ditt hår fylligare utan att ha en stelnande effekt. En riktig multiprodukt som kan användas såväl innan som efter en utestund i solen.

Finns det något bra med sommaren för håret?

– Den fuktigare luften gör det lättare att styla håret. Sedan säger vissa att håret växer snabbare under sommarmånaderna, även om det inte finns några bevis för det.

Tack för tipsen Fannie! Vi väljer att förebygga, och därmed skydda även håret i sommar. Med önskan om en glad sommar!

Den här hemsidan använder sig av cookies.