Nu har CK:s nya parkeringshus öppnat.
250 platser, tre våningar, snedställda parkeringsplatser med dubbellinjer, elbilsplatser, cykelparkering. Och närhet till allt.

SMIDIG Parkering

Kameran läser av din registreringsskylt automatiskt när du kör in och ut.

Du slipper tänka på:

  • Parkeringsbiljett
  • Bommar
  • Kontrollavgift
  • Parkeringstid


CK-parkeringen är alltid öppen. 

SÅ HÄR BETALAR DU:

Alternativ 1 – Automatisk betalning
Registrera dig här innan du kör in i parkeringshuset, så dras avgiften automatiskt från ditt kreditkort.

Alternativ 2 – Betala direkt vid utfart
Ange bilens registreringsnummer i betalautomaten och betala för din parkering.

Alternativ 3 – Betala på nätet
Betala inom 48 timmar efter din parkering.
Ange bilens registreringsnummer här och
betala din parkering.

Om du väljer att inte betala på plats kommer
du att få en faktura på posten för den tid du har
parkerat. Fakturaavgift kan förekomma.

Frågor och svar

Du har flera olika alternativ vad gäller betalning.

Betala automatiskt
Med ett registrerat betalkort i din profil kan du enkelt köra in och ut och du kommer automatiskt att bli debiterad faktiskt belopp för din parkering i alla Autopay-anläggningar. Du kan hålla koll på dina kvitton i din online-profil.

Betala i betalautomaten
Du kan betala för din parkering innan du lämnar parkeringsanläggningen. Ange ditt registreringsnummer i betalautomaten och betala för den tid du parkerat.

Betala online inom 48 timmar
Online-betalning är ett tillgängligt alternativ för din parkering i upp till 48 timmar efter att parkeringen avslutats. Gå till Autopay.io, skriv in ditt registreringsnummer och betala sedan för parkeringen.

Betala med faktura
Om ingen av de andra betalningsalternativen används kommer du att motta en faktura från parkeringsoperatören. En fakturaavgift tillkommer då utöver parkeringsavgiften, så vi rekommenderar att du använder ett av de andra alternativen.

Registreringen innebär att du skapar en användare på autopay.io. Här anger du dina kontaktuppgifter, betalkort (möjligt att ha flera) samt vilka registreringsnummer (upp till 5 fordon går att registrera). När bilar sedan kör in och ut i parkeringshuset kommer den att läsa av mot detta register. På din sida finns sedan finns sedan möjlighet att kolla kvitton för varje parkering.

Om du registrerar dig efter att du har kört in i parkeringshuset så måste du betala den parkeringen i automaten, eller på webben inom 48 timmar.

Den automatiska dragningen från kortet kommer att fungera från och med nästa gång du kör in i parkeringshuset. 

Visa, MasterCard, Diners Club International, Discover och Maestro.

Servicecentralen får en indikation att skylten ej går att läsa. Först provar dom att zooma in, går det ändå inte att avläsa skickas personal ut i Skellefteå för manuell avläsning.

I kamerorna finns endast en funktion för att fotografera registreringsskylten. Inget annat ryms på bilden. Bilden på nummerplåten sparas enligt GDPR-lagstiftningen och raderas så fort betalning är gjord.

Då har betalningen inte fungerat av någon anledning. Betala inom 48 timmar via aimopark.io, eller så skickas en faktura till bilens ägare.

Du kan lägga till registreringsnumret från din hyrbil i din profil på autopay.io, och radera det så fort du återlämnat bilen. Du kan också betala avgiften direkt i betalautomaten eller betala din avgift online inom 48 timmar på autopay.io.

Du kan lägga till upp till fem fordon under din profil på autopay.io. Du kan också betala avgiften med företagskortet direkt i betalautomaten eller betala din avgift online inom 48 timmar på autopay.io.

Fakturaavgiften är 45 kr så vi rekommenderar att du väljer något av de andra alternativen.

Fakturan kommer att skickas till den som äger fordonet.

CK-parkeringen är alltid öppen. Vissa tider på dygnet är infartsporten nerdragen, kör då mot porten för att den ska öppnas. För att öppna dörrar till trapphus, använda porttelefon vid respektive entré.

I parkeringshuset finns det totalt fem parkeringsplatser som är avsedda för rörelsehindrade. Två platser på plan 1, två platser på plan 2 samt en plats på plan 3. Samtliga (oavsett våningsplan) är placerade närmast trapphuset mot Hörnellgatan. Parkeringarna har samma pris som övriga platser i parkeringshuset. 

Ja, det finns 8 st elbilsparkeringar på plan 2. Du betalar laddningen via Skekrafts app ”Tanka energi”:

Så laddar du elbilen med Tanka energi

  • Ladda hem appen Tanka energi
  • Skapa ett konto och registrera betalkort
  • Välj plats och uttag i appen
  • Starta laddningen


Det kostar 2 kr/kWh att ladda. Läs mer här.

Cykelparkeringar och laddningsskåp för cykelbatterier finns på plan 1. I samarbete med Skellefteå Kraft erbjuds gratis laddning av ditt cykelbatteri.

Om du registrerat dig så finns kvitton på dina sidor under aviseringar på Autopay, utan extra kostnad. Önskas kvitto via epost eller sms tillkommer en kostnad.

För övriga frågor gällande CK Parkering, vänligen kontakta Aimo Park på telefonnummer 0771-96 90 00.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Den här hemsidan använder sig av cookies.