VÄLKOMMEN TILL CITYKOMPANIET

Citykompaniet är ett köpcentrum i tre plan med 27 st butiker, café och restaurang i hjärtat av Skellefteå. Med ett brett butiksutbud hittar du det mesta som kan tänkas behövas till både vardag och fest. 

Varmt välkommen in till oss!

HISTORIEN OM CITYKOMPANIET

Nordvestor Förvaltning AB förvärvade fastigheten den 1 januari 1999 och en om- och tillbyggnad genomfördes. Citykompaniet invigdes 21 augusti 2003 och är i dag ett köpcentrum med butiker i tre plan, med en total yta på ca 12 000 kvm.

Arkitekt för den invändiga miljön är Einar Aakerøy och för utvändig arkitektur ansvarade Ove Nilsson på Nilson & Sahlin Arkitekter AB i Skellefteå. 1 januari 2006 förvärvades fastigheten av danska Ei Invest European Retail Skellefteå AB, men förvaltningen låg kvar på Nordvestor Förvaltning AB.

Under 2009 genomfördes en om- och tillbyggnation. 2011 blev Citykompaniet utsett till “Sveriges populäraste galleria” av tidningen Market.

I juli 2013 köpte Nordvestor Fastigheter AB tillbaka Citykompaniet och renoverade gallerian 2020. 

Av CK:s 30-tal butiker är ca 2/3 nya etableringar för Skellefteå, vilket är en av anledningarna till att Citykompaniet har blivit en så lyckad satsning.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Den här hemsidan använder sig av cookies.