Ingredienser
1 kg rotsaker efter tycke och smak (Ex butternut pumpa, spetskål, lime, purjolök, söta paprikor etc)
200 g portabello svamp
1 msk apelsinpeppar
1-2 msk basilika olja
salt och peppar att smaka av med
Gör så här
Se till att kolbädden har fin glöd, kolet får gärna ha vitnat.
Lägg de stora tjocka grönsakerna först på kolet. En medelstor kål tar minst 1/2 till 1 timme. Vänd ofta på grönsakerna.
Lägg sedan på portabellosvampen, paprika och purjolök. Dessa tar max 15 minuter beroende på vilken temperatur du har på grillen.
Pensla med smör då och då under hela grilltiden. Glöm inte att vända på grönsakerna så ofta som möjligt, då detta ger jämnast temperatur.
När alla grönsaker är klara – skär och lägg upp på ett fint serveringsfat.
Pensla med smör, salta och peppra.
Avslutningsvis ringlar du över lite basilika-olja och garnerar med färska örter.