Välkomna våren – bjud enkelt och ofta!

Våren närmar sig med stormsteg och i takt med att kvällarna blir ljusare finns mer tid och ork att umgås med nära och kära. Vi har pratat med Jennie Larsson på Cervera om vad som gäller kopplat till matlagning och servering.

Vad är det som är trendigast just nu?

– Det är definitivt den rustika looken. Den har visserligen funnits ett tag men visar inga tecken på att svalna. Jag tror det kan bero på medvetenheten kring hållbarhet. Vi efterfrågar mer rejält material, som både är hållbara i utförande och design. Tidlösa klassiker som vi satsar på att äga och använda länge.

 

Har du några bra tips kopplat till dukning?

– Den här säsongen är det fritt fram att blanda. Olika färger, former och material som ändå blir fina tillsammans. En blandning av trämaterial, rejälare porslin och mycket grönt är de mest framträdande sakerna, säger Jennie och fortsätter:

– Likaså att använda olika små vaser med valfritt grönt i. Det börjar bli en klassiker under vår- och sommarperioden. De är perfekta för att bredda användandet av buketten, eller för att plocka in de första tulpanerna från trädgården. Fördelen med storleken är att gästerna ser varandra över bordet också, skrattar Jennie.

 

Den här perioden åker ju även grillarna fram. Finns det några nya redskap för uteköken?

– Från vårt håll ser vi en röd tråd i att det kärl du serverar i, även är det du använt för att laga maten. Exempelvis saltstenar, gjutjärnsgrytor och stekbleck. De är givetvis funktionella, men passar även utseendemässigt ihop med den rustika stilen.

 

Vad har du för personliga favoriter?

– Allt porslin från Broste Copenhagen är underbart. Även krukorna från Bergs Potter, som finns både med och utan glasyr. Av redskapen slår inget stora härliga träskärbrädor och träredskap. De kan dessutom hålla hur länge som helst.

– Men mitt största råd är att inte göra allt så krångligt kring bjudningar. Bjud hellre enkelt och ofta. Det viktiga är att umgås och sitta ned tillsammans.

 

Vi kunde inte ha sagt det bättre själv. Välkommen gäster, välkommen våren, och välkommen in på CK om du behöver komplettera något inför vårens och sommarens alla bjudningar.

 

Den här hemsidan använder sig av cookies.