Ute är verkligen inne!

Bilderna på sociala medier har väl aldrig varit så många på eldar, uppstekt pannkaka och kaffekåsor? Citykompaniet har pratat med Frida och Mari på Clas Ohlson om vad som kan vara bra att ha för att njuta av en lyckad utelunch.

Hur märker ni att inne är ute?

– Vi ser tydligt att friluftsliv blivit mer populärt bland de produkter vi säljer. Redan från att tända elden då stormtändare och tändkuber har varit väldigt populärt bland våra kunder.

– Även vårt nya sortiment med gjutjärnsprodukter som stekpannor, stekspadar och wok-pannor går väldigt bra. Vi vill passa på att njuta av den stund det är ljust på dagen, och just matlagningen blir kul att variera.

Är det några särskilda trender bland sådana här produkter? Hur mycket ändras det från år till år?

– Det är inget som sticker ut just i år förutom många nya färger och former på muggar, kåsor och termosar.

– Sedan finns det alltid någon funktionell sak som säljer bra. I år har Hotspots varit superpopulära. Det är små påsar som man skakar, vilket i sin tur gör att de blir varma och du kan då använda dem i handskar eller dylikt för att få upp värmen. Perfekt för alla frusna, och inte minst barnfamiljen.

På tal om barnfamilj, vad ska de satsa på?

– För dessa gäller fortfarande det enkla. En stor muurika för att snabbt steka upp något snabbt, teleskopgrillpinne för att grilla korv och termosar som kan hålla alltifrån nyponsoppa till choklad varmt.

– För att inte glömma åkredskapen! Stjärtlapp, åkmatta och pulkor måste självklart följa med barnfamiljen.

Med dessa enkla tips tycker vi att du ska gå ut och njuta av både själva matlagningen och intagandet. Vi vet ju alla hur mycket godare mat blir utomhus. Och allt du behöver till din utevistelse hittar du förstås på Clas Ohlson i CK!

Den här hemsidan använder sig av cookies.