Sommarens bästa skotips!

Chunky-sulor, barfota-fötter och naturfärger. Vi har pratat med Josefin på EuroSko och fått de bästa skotipsen inför sommaren!

Vad är vårens/sommarens största trender vad gäller skor?

– Det måste definitivt vara chunky-sulor. Den tjocka sulan är något som syns på de flesta typer av skomodeller just nu. Sedan är sneakers alltid aktuellt under våren, men i år har även Birkenstock gjort comeback på allvar. Och givetvis finns båda dessa modeller med chunky-sula.

– På herrsidan är det lite mer diskreta förändringar i skomodet. Varje vår och sommar är modellerna sportiga i utseende. Just i år är även ett märke på skon väldigt inne.

– Färgerna är mestadels neutrala för både dam och herr. Sammanfattningsvis naturfärger, khakigrönt och gult.

Sportigt herrmode från FILA och Adidas. 

 

Hur håller jag mina skor rena och fräscha under våren och sedan hela sommaren?

– Vi glömmer oftast att impregnera skorna inför sommaren. Även om det inte är blött jämt, så gör impregneringen att du får ett grundskydd även mot smuts.

– Om skorna blivit smutsiga finns särskilda shampon och även en vit skokräm som kan få både sula och tygdel vita igen.

Håll dina vita skor vita med tvätt och skokräm från Shoeboy’s.

 

Går det hålla skorna fräscha även invändigt?

– Ja, absolut. Här finns det riktigt bra produkter på marknaden. Till exempel en deo för skorna och/eller barfotasulor som fångar upp både fukt och eventuell lukt.

– För att minska friktionen mellan fot och sko rekommenderar vi däremot att prova en barfotaspray. Den sprayas direkt på foten och skapar en tunn silkeslen yta som kan motverka fukt, och därmed minska skavsår.

För alla barfota-fötter finns både sulor och spray som tar bort fukt och minskar risken för skavsår.

Den här hemsidan använder sig av cookies.