Så maxar du ditt hemmaspa

Efter några vintermånader är det nu dags att ge din hud en välbehövlig boost. Och vad passar bättre än att göra det till en hel ritual för både kropp och själ? Liza på Rituals ger dig tipsen på hur du skapar ditt bästa hemmaspa!

Vad är det absolut viktigaste innan jag påbörjar min spa-ritual?

– Ta dig tid! Du ska inte ha några som helst tider att passa. Boka av en hel kväll för dig själv eller med någon nära. Förbered med doftljus och se till att du har rena, gärna lite lyxigare mjukiskläder att kliva i efteråt. Ingenting annat ska vara gott nog.

Vad ska jag tänka på när jag köper spa-produkter?

– Det är såklart bra om produkterna har en doft du gillar men varje produkt har också ett större syfte. Fundera igenom vilken känsla du vill ha efter ditt spa; vill du till exempel ha en renande, upplyftande eller lugnande effekt? Välj sedan produkter och antal steg utifrån önskad effekt. Produkterna har skapats, både doftmässigt och innehållsmässigt, för att uppfylla olika saker.

– Vår absoluta favoritritual för både honom och henne är att göra ett klassiskt Hammam, det vill säga turkiskt bad. Med dofter av eukalyptus och rosmarin, i kombination med bland annat svarttvål och lerskrubb får du en renande effekt som du aldrig känt förut. Det finns inget bättre sätt att inleda våren på!

Funkar detta för hela kroppen?

– För ansiktet som har lite tunnare hy rekommenderar vi andra typer av produkter. Mitt absolut bästa tips här är att efter ansiktsrengöring och face scrub, så lägger du på ett serum innan ansiktsmasken. Ansiktsmasken får då en ännu bättre effekt av serumet.

– Fötterna å andra sidan tål lite mer, så för dem finns jättebra torrskrubb som du använder innan du slappnar i ett fotbad.

Några sista tips?

– Teet! Glöm aldrig att njuta av en varm och stärkande kopp te! Det kan göra din enklaste spa-ritual till den perfekta upplevelsen. Det är du värd.

Välkommen in till oss på Citykompaniet för fler råd och tips till ditt unika spa.

 

Läs mer:
CK tips: Till ditt hemmaspa

Den här hemsidan använder sig av cookies.