Klädtipsen inför skolstart!

För barnen närmar sig skolstarten med livliga steg. Samtidigt får vi föräldrar ett lätt stresspåslag och börjar ostrukturerat gå igenom tröjor, sockar och visst fanns det några fingervantar liggandes någonstans?

Lugn. Vi har pratat med Emma som är butikschef på Cubus och fått några fina tips inför skolstarten, men också idéer för de sköna kläderna som passar förskolebarnet.

Vad är det för kläder som är mest populära just nu?
– Just i skolstartstider är det nästan alltid collegetröjor och hoodies med tryck som efterfrågas mest. Komplettera med storsäljaren slim-fit jeans eller ett par treggings. Båda dessa ser ut som jeans och sitter supersnyggt, med bonusen att de är lika sköna som mjukisbyxor.

– För de lite mindre förskolebarnen är det praktiska kläder i antingen bomull eller velour som står i fokus. Populärt är färgglada tryck och text på tröjorna.

Ur ett praktiskt perspektiv – vad kan vara bra att tänka på redan nu?
– Lite kyligare väder kan komma snabbt och då är alltid ett flertal fingervantar bra att ha. Särskilt eftersom de har en tendens att försvinna… Vi har också märkt att öronmuffar är populära. Supersöta, samtidigt som de skyddar öronen mot både blåst och kyla.

Finns det något mer klädbehov som ofta kommer som en överraskning?
– Idrottskläder är något som barnen ofta behöver uppdatera efter sommaren. För tjejer har det kommit riktigt snygga och givetvis funktionella träningskläder. Tights och top funkar för idrott både utom- och inomhus.

Med dessa tips är vi nu redo att välkomna den härliga hösten! Och du är såklart välkommen in till oss på CK om något behöver inhandlas.

Den här hemsidan använder sig av cookies.