CK’s tillfälliga parkering är nu öppen

Citykompaniet bygger ett nytt parkeringshus i 3 våningsplan och med 260 st parkeringsplatser. Parkeringshuset beräknas stå klart i november 2020.

Under tiden byggnationerna pågår kommer parkeringen att ersättas med 85 st tillfälliga parkeringsplatser norr om CK-parkeringen. Den tillfälliga parkeringen sköts av Aimopark, och betalningsautomaten för denna finns vid Guldstadens Blommor. Appen MobilPark fungerar också som betalningsalternativ.

Om parkeringshuset

Stommen byggs av betong, fasaderna blir av glas i bottenplan och övriga två våningsplan med plåtlameller och perforerad plåt. Trapphus och hissar byggs i glas för att skapa en inbjudande miljö. Modern LED-belysning och färgsättning i ljusa kulörer.

Det blir ett toppmodernt betalsystem med automatisk kameraavläsning, betalning via telefon, alternativt via fysiska betalautomater. Parkeringsplatserna kommer att vara generöst måttsatta med placering på snedden för enkelriktad trafik, detta för att skapa ett så naturligt och smidigt trafikflöde i huset som möjligt.

Ambitionen är att erbjuda en trivsam parkeringsupplevelse mitt i centrum, öppet dygnet runt, alla dagar om året. Parkeringshuset ska bidra till att stärka befintlig handel samt möjliggöra vidare utveckling av handelsplatsen i ett växande Skellefteå.

Flygbild, bygget juni 2020

Den här hemsidan använder sig av cookies.