Byt skepnad till halloween

Bus eller godis? Mask eller smink? Fira eller inte fira? Frågorna kring Halloween är lika många som de dagar vi firar högtiden. Citykompaniet har pratat med Kenth Flinthammar på Teknikmagasinet som har allt du behöver för en lyckad Halloween, oavsett vilken dag du firar.

Finns det några nyheter som vi inte får missa till Halloween?

– Det finns inga större nyheter på marknaden från år till år. Men generellt ser vi en jättestor ökning av att fira högtiden. Allt ifrån utklädningsdagar på skolan till hemmafester, säger Kenth och fortsätter:

– Det roligaste är att fler och fler väljer bort masker och istället sminkar sig själva. Det verkar vara ett oerhört stort intresse för det.

Vad är populärt bland de som handlar i år?

– Det som går på bio brukar ha en påverkan på vad man väljer att klä ut sig till. I år finns det till exempel många clownmasker vilket kan ha kopplingar till ‘Joker’. Likaså är tidigare filmerna ‘The Nun’ och ‘Det’ inspirationskällor till utklädnad.

Det känns som att det blir ett större och större projekt att ordna sin Halloweendräkt?

– Ja, om man väljer att sminka sig själv så tar det såklart mer tid och engagemang. Men det behöver heller inte vara så komplicerat. Mycket av det som finns att köpa blir både bättre och enklare att använda. För sår finns det till exempel färdiga sårmärken som bara limmas fast med hudlim. Komplettera med lite låtsasblod så har du ett väldigt realistiskt sår.

– Men ska man bara köpa en sak så rekommenderar jag definitivt ett sminkkit, avslutar Kenth.

Den här hemsidan använder sig av cookies.