46 miljoner besök sätter sina spår – Citykompaniet renoveras

Nordvestor och Citykompaniet fortsätter sin satsning i Skellefteås stadskärna. Under våren kommer hela köpcentrumet att renoveras och få en helt ny interiör.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Illustration: Tyréns Arkitekter

– Skellefteå är i en otroligt expansiv fas och vi vill även fortsättningsvis vara en drivande kraft i att utveckla de centrala delarna av staden, säger Viktor Nordlund på Nordvestor Fastigheter och fortsätter:

– När CK:s nya parkeringshus nu står klart, och byggnationerna för den nya grannfastigheten – där bland annat ICA och kontorslokaler ska inrymmas – så känns det naturligt att Citykompaniet också ska få bli det moderna köpcentrum det är.

Illustration: Skiss över de nya toaletterna, samt material som kakelväggar och klinker.

 

Julia Åshjelm som är centrumledare på Citykompaniet tror på handeln i Skellefteå.

– Handeln i Skellefteås stadskärna har stått sig stark de senaste åren. Men vi får aldrig slappna av, utan hela tiden följa utvecklingen och erbjuda en miljö och en butiksmix som tilltalar våra kunder. Den nya interiören kommer att bli mer inbjudande och skapa en självklar mötesplats här i hjärtat av Skellefteå.

Just nu är det av förklarliga skäl en lite lugnare period på Citykompaniet, och att satsa inför framtiden är passande.

– 46 miljoner besök under åren sätter sina spår, så renoveringen kommer att innebära att vi lägger helt nya golv, gör nya toaletter, mer växtlighet och så lite guldkant på det. Vi beräknar att vara klara till sommaren, men byggnationerna kommer inte att påverka öppettiderna, avslutar Julia Åshjelm.

 

Bild: Viktor Norlund visar upp de nya golvplattorna som kommer att finnas på alla plan i CK. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Den här hemsidan använder sig av cookies.