Håll kontakten med nära och kära

Aldrig har det pratats om teknikens möjligheter så mycket som nu. I tider då vi ska hålla fysiskt avstånd, samtidigt som vi mer än någonsin vill behålla kontakten med nära och kära, har tekniken blivit central. Vi har pratat med Kristoffer Olsson på Elgiganten Phonehouse om teknikens fördelar.

Vad tycker du är de största fördelarna?

– Att vi i dessa tider kan behålla väldigt god kontakt, trots att vi inte kan ses fysiskt. Och själva tekniken är inte så svår att lära sig som man kanske kan tro. Mycket ny teknik är utvecklad för att vara just lättförståelig, säger Kristoffer.

Märker ni av ett annat teknikbehov i dessa tider?

– Det har alltid funnits en stor efterfrågan på telefoner och surfplattor som har bra förutsättningar för både röst- och videosamtal. Det vi däremot ser nu är att fler vill lära sig mer, och även använder tekniken på ett annat sätt. På grund av omständigheterna söker vi fler lösningar för att ha kontakt med våra äldre digitalt.

Innebär det att fler äldre använder exempelvis videosamtal?

– Ja, de är öppna för att ta till sig fler funktioner på telefonen. För många är det helt avgörande för att kunna ha en kontakt med sina nära och kära. Nu finns också flertalet produkter som är lätthanterliga och anpassade för den äldre målgruppen som inte har stor erfarenhet av teknik, berättar Kristoffer och fortsätter:

– Och det finns ju så mycket mer man kan göra än att ringa. Spela digitala spel, eller varför inte dela bilder och musiklistor med varandra.

Finns det något särskilt man ska tänka på när vi nu ändrar vårt sätt att kommunicera?

– Det kan vara bra att se över sitt abonnemang. Om man tidigare har använt telefonen till mestadels röstsamtal, så kan det nu vara bra att kolla hur mycket surfutrymme som finns för att kunna hålla bra videosamtal. I många fall kan vi även sänka månadskostnaden samtidigt som man får mer surf än tidigare. Men fråga gärna oss, så kan vi ge rätt råd till just dig.

Har du något slutligt tips?

– Håll kontakten oftare än vanligt. Det kan göra både dem och dig lite gladare!

Välkommen in till oss på CK om du har frågor, eller vill veta mer om teknikens möjligheter.

Den här hemsidan använder sig av cookies.