Få naturligt fräsch sommarlook

Äntligen sommar! Men hur skapar du den där naturligt fräscha looken? Och vad ska du alltid ha med dig i väskan? Vi har pratat med Jenny på Kicks som ger dig sina allra bästa tips inför sommaren.

– Då skulle jag säga att använda hudvård med mycket fukt och c-vitamin. Trots att luften är fuktig så blir huden väldigt torr av solen, samtidigt hjälper c-vitaminet till att ge ett naturligt UV-skydd mot solen. Men du behöver givetvis använda vanligt solskydd också, varje dag, säger Jenny.

Vilken typ av hudvård är mest effektiv?

– Serum är viktigt att använda även under sommaren. Det går djupare in i huden och verkar därmed förebyggande. Vilken typ av serum du ska använda beror på hudens aktuella tillstånd och behov, så kom gärna in i butiken för att få rätt produkt till just dig.

– Sedan finns det massor av bra arkmasker i olika prisklasser. Det är en superenkel ansiktsmask och det absolut bästa sättet för att pigga upp ansiktet innan fest eller efter man varit sjuk. Huden blir som ny. I en hel förpackning arkmasker är det dessutom hela 30 ml serum, så du får mycket för pengarna.

Hur får jag då en sådan där naturligt fräsch sommarlook?

– Jag skulle använda en primer som ger lite lyster i sig, sedan en färgad dagcreme som jämnar ut hudtonen. Lite solpuder och ett lätt rouge så har du skaffat dig en fräsch och naturlig look, säger Jenny och fortsätter:

– Men det allra viktigaste är att eftersträva en så bra hudhälsa som möjligt, så kommer fräschören därefter. Använd solskydd varje dag då UV-strålning är en av de skadligaste sakerna för huden.

Vad tycker du jag ska stoppa ned i väskan och alltid bära med mig i sommar?

– Ett solskydd för ansiktet i sprayform, som snabbt går att spraya över ansiktet om dagen bjuder på spontana aktiviteter eller att man hamnar lite för länge utomhus. Jag skulle också packa ned ett läppglans med lite färg. Det fräschar upp och ger sommarlook oavsett.

Något slutligt tips?

– Jobba med det du har. Trender kommer och går, så arbeta istället med att förstärka det du gillar och bli bra på det.

– Jag vill även avsluta med att slå ett slag för doften. Förutom musik så är dofter något som påverkar oss massor. Sätt doften i nacken istället för på halsen. På så sätt blir den inte lika distinkt för dig, och du lämnar ett härligt avtryck efter dig där du går.

Välkommen in till oss på CK för att skapa din egen personliga sommarlook!

Den här hemsidan använder sig av cookies.